Online oplægsholder: Forberedelse

Oftest stillede spørgsmål

Du skal bruge et webcam og en mikrofon. Hvis du bruger en bærbar, så er begge ofte indbygget i computeren, og du behøver derfor – som udgangspunkt – ikke mere.

Hvis du bruger en stationær computer, så kommer mange nyere skærme også med indbygget webcam og mikrofon i skærmen. Hvis du er i tvivl, så spørg eventuelt din IT afdeling eller nogen, som ved mere om det end dig.

Vi anbefaler at bruge headset

  • Mikrofonen i computeren eller skærmen er ofte ikke i særlig god kvalitet, ligesom de befinder sig langt fra din mund. Med et headset får du mikrofonen helt op til munden, og du får lyden tæt ind til ørene. Det gør både lyden meget bedre, og det gør det lettere for dig at fokusere. 
  • Hvis du skal vælge mellem et trådløst headset og et headset med ledning, så anbefaler vi altid ledning ud fra en risikovurdering. Med et trådløst headset er der øget risiko for udfald i lyd, ligesom der er risiko for at miste forbindelsen til det. Det er dog meget sjældent det sker.

Vi understøtter som udgangspunkt ikke eksterne 4K kameraer og lignende udstyr, som kræver særligt software, connectorer m.m. Dette øger risikoen for tekniske problemer og fejl i det hele taget. Er dette et krav skal der afsættes ekstra tid til test, som ikke er medregnet i det normale forberedelsesmøde.

Der er 2 måder, som du kan dele dine slides/præsentation:

  • Upload til vores software (anbefales): Du sender os din præsentation 24 timer inden oplægget, og så deles den direkte i webinar softwaret, hvor du selv kan skifte slides. Det er den letteste og mest sikre måde.

  • Skærmdeling via din computer: Hvis du har en mere avanceret præsentation (med video, animeret bullets etc.), så deler du i stedet præsentationen direkte fra din skærm. Dette kræver, at der installeres noget software* på computeren, som du får hjælp til i forbindelse med onboarding. 

* Der kan dog være lokale sikkerhedspolitikker, som ikke tillader dette.

Se vores video guide:

  • Færre bullets pr. slide end du ville gøre normalt og bred dem eventuelt ud over flere
  • Det er normalt at have flere slides til et webinar med hyppigere skift (det øger også opmærksomheden)
  • Større skrifttyper gør det lettere at læse på mobile enheder
  • Undgå gennemgående hvid baggrund da det er trættende for øjet

Deltagerne kan løbende indsende spørgsmål via chatboxen, som værten monitorerer. Spørgsmål samles og stilles som udgangspunkt til dig efter dit oplæg, så du kan fokusere på dit indhold. Ønsker du at modtage dem løbende, så aftaler du blot det med værten.

Har du et spørgsmål eller er du i tvivl om noget?

Så ring 36 96 73 70 eller skriv til os på support@influence.dk